De bruiloft receptie begint op veel bruiloften een standaard feestje te worden. Vaak zet men een zaal klaar, muziek (soms met een bruiloft dj) en zijn er mogelijk een aantal mensen die een toespraak houden. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar er zijn ook zoveel leukere dingen die u kunt organiseren. In dit artikel leest u over originele ideeën voor een bruiloft receptie.

De juiste versieringen

Als u een bruiloft receptie houdt, is het natuurlijk leuk als de boel goed versierd wordt. Mensen komen niet graag naar een saai zaaltje, dus zorg ervoor dat u dat goed aanpakt. U kunt zelfs aan uw gasten vragen of zij versiering meenemen. Als iedereen een ballon, slingers of bloemen meeneemt wordt de zaal steeds verder versierd. Dat zorgt ook voor een unieke manier van versieren.

Een origineel gastenboek

Een gastenboek is bijna standaard op een bruiloft receptie. Vaak is dit echter een standaard boek, maar waarom maken we hier niets iets bijzonders van? Er zijn talloze alternatieven waar u voor kunt kiezen. Misschien kunt u bijvoorbeeld uw bezoekers een bord laten ophouden én kunnen zij daarmee op de foto. Uiteraard zorgen wij graag voor de trouwfotograaf op uw bruiloft. Zo staan uw gasten er goed én origineel op.

Popcorn of cupcakes?

Standaard snacks? Weg ermee! U kunt namelijk een ontzettend leuke bruiloft receptie houden door een popcorn bar te maken! Dit zit vol met bakjes popcorn en andere zoete snacks. De nodige drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken, maar houd er rekening mee dat sommige gasten wel met de auto komen.

Een goed alternatief hiervoor is een cupcake-verrassing. Inspiratie nodig? Bekijk de onderstaande foto maar eens.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Cupcakes zijn om te smullen tijdens een bruiloft receptie

Hawaii-slingers

Iedereen houdt van zonnige bestemmingen en lekker weer. Helaas is dat niet altijd het geval in Nederland. Hoe haalt u de zon dan toch in huis? Met echte Hawaii-slingers natuurlijk. De Hawaii-slingers mogen pas zodra zij de bruidsgasten hebben gesproken. Dat is ideaal voor het bruidspaar, want dan weten zij ook zeker dat zij iedereen gesproken hebben.

Spelletjes tijdens de bruiloft receptie

De receptie draait in de regel vaak alleen maar om het bruidspaar. Zodra uw gasten u gesproken hebben, is het voor hen soms een gevoel dat zij alleen maar vooruit staren. Dat is natuurlijk niet zo netjes en daarom hebben zij wel een stukje entertainment nodig. De gasten kunnen daarom leuke spelletjes met elkaar doen. Zorg voor oer-Hollandse spellen, zoals sjoelen of ringwerpen en laat hen ook genieten van dit moment.

Kunnen wij voor u aan de slag?

Vindt u de bovenstaande originele ideeën voor een bruiloft receptie ook zo leuk? Of wilt u graag nog andere mogelijkheden met ons bespreken. Uiteraard spreken wij u graag over de mogelijkheden. Wij kunnen verschillende zaken voor u uit handen nemen. Zo kunnen wij onder andere zorgen voor de perfecte trouwlocatie, de leukste artiesten, licht en geluid en een trouwfotograaf.

Neem contact met ons op

Wilt u graag dat wij de originele ideeën van een bruiloft receptie voor u uitwerken én dit volledig op basis van uw voorkeuren? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier, maar tevens kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij gaan het gesprek graag met u aan en hopen binnenkort ook uw trouwfeest te mogen organiseren.

Categorieën: Bruiloften