De perfecte trouwlocatie vinden is nog niet altijd even gemakkelijk. Toch is dit een van de belangrijkste punten van uw bruiloft. De locatie moet natuurlijk in eerste instantie voldoen aan jullie wensen, maar ook zijn er nog andere zaken waar u aan moet denken. Wilt u wel of geen receptie? Of wilt u de bar wel of niet afkopen? Hoe vind ik de perfecte trouwlocatie? U leest het in dit artikel.

Niet te groot, niet te klein

Als u op zoek gaat naar de perfecte trouwlocatie, is het belangrijk dat u een ruimte vindt van het juiste formaat. Als u 100 gasten ontvangt, is het ook belangrijk dat u kiest voor een ruimte waar 100 gasten naar binnen kunnen. Het mag zeker niet te klein zijn, maar te groot is ook niet fijn. Immers ontstaan er dan veel grote ruimtes, waardoor het minder sfeervol wordt. Zorg er daarom voor dat u kiest voor een juist formaat.

Zorg voor leuke verrassingen

Het is natuurlijk ontzettend leuk als er iets gebeurt wat men niet verwacht. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er iemand is die de gasten ophaalt van het parkeerterrein. Of zorg ervoor dat er altijd iemand rondloopt met lekkere hapjes óf dat er op een bepaald moment champagne wordt uitgedeeld. Als u zorgt voor het wow-effect, zal dat zorgen voor veel vreugde op uw bruiloft. Uiteraard behoren deze zaken ook bij het vinden van de perfecte trouwlocatie, want zijn deze mensen ook hier voor handen?

De perfecte trouwlocatie voor jullie én je gasten

Wij kunnen ons best voorstellen dat jullie graag ergens romantisch op een strand willen trouwen in een uiteinde van de wereld. Echter is het ook belangrijk om te realiseren of dit wel haalbaar is voor uw gasten. Lukt het hen allemaal om te komen? En wie betaalt de reis?

De bar afkopen?

Vaak heeft u de mogelijkheid om de bar af te kopen. In dat geval wordt er simpelweg onbeperkt drinken geschonken. Ga het weerbericht na: op basis daarvan kunt u ook redelijk bepalen hoeveel mensen gaan drinken. Bovendien is het natuurlijk belangrijk om na te gaan of uw gasten veel of weinig drinken: zijn het échte drankliefhebbers of zijn het redelijk gematigde mensen?

Een receptie op de perfecte trouwlocatie?

Een receptie op de perfecte trouwlocatie kan handig zijn. Dat is vooral handig als u veel verplichtingen heeft, bijvoorbeeld wanneer u lid bent van een vereniging. Deze mensen worden immers niet allemaal uitgenodigd als daggast. Zijn het maar 25 personen? In dat geval is een uitnodiging voor het feest in de avond vaak voldoende. Daarmee bespaart u weer op de kosten van een receptie.

De perfectie trouwlocatie? Kies voor één locatie

Bent u op zoek naar de perfecte trouwlocatie? Zorg er dan voor dat u kiest voor één locatie. Dat zorgt namelijk voor rust én die locatie kan al voldoende verrassingen bieden aan uw gasten. Zoals gezegd is het belangrijk om rekening te houden met zowel de bar en de receptie.

Mogen wij voor u op zoek naar de perfecte trouwlocatie?

Wilt u graag dat wij de perfecte trouwlocatie voor u uitzoeken? Wij staan in direct contact met fantastische strandpaviljoenen, balzalen en feestruimtes in heel Nederland! Er zijn talloze leuke locaties waar u terechtkunt. Zo is trouwen op Vlieland bijvoorbeeld ook echt een aanrader. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn per e-mail bereikbaar, maar ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Naast het vinden van de perfecte trouwlocatie, kunnen wij u ook helpen met het vinden van de juiste artiesten, licht en geluid en trouwfotografie.

Categorieën: Trouwlocatie